dimecres, 5 de desembre del 2018

LES CASUALITATS NO EXISTEIXEN


Sabeu d’aquelles casualitats o d’aquelles experiències que et brinda el camí i que en ocasions no n’ets plenament conscient fins que hi reflexiones?
Doncs, sí! Nosaltres som de les que pensem que les casualitats no existeixen i avui, precisament quan anàvem cap a la Biblioteca Iu Bohigas amb els nens i nenes de segon, ens ha passat això!
Quan ens faltaven pocs minuts per entrar, allà prop de nosaltres hi havia una agrupació de noies, totes elles amb cartells liles, s’estaven organitzant, alguna cosa havien de fer. Així que mig encuriosits ens hi hem apropat.
Què hi estaven fent? Què eren aquells cartells liles? Què hi deia?
Així que, una noia molt maca ens ho ha explicat de manera molt entenedora, estaven allà per lluitar pel feminisme. Estaven reivindicant els drets que tenen les noies i la seva situació d’inferioritat en el món.
Que no poden jugar a futbol les nenes?, que un nen no pot portar una samarreta de color rosa?, veritat que els papes i les mames tots dos poden cuinar o fer la feina de la casa...?
Ui! Ui! Això només era un petit granet de sorra del que tot just estava a punt de començar. Encara no n’érem del tot conscients.
En arribar a la biblioteca IU Bohigas, hem parlat amb la responsable per demanar-li algun llibre relacionat amb aquest tema i ens va donat un llibre molt interessant:
“ Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?’”
Que maco aquest llibre! I quin títol més captivador! Quina bona iniciativa i quina oportunitat més rica per aquesta bonica casualitat. Donar-nos la oportunitat d’explicar aquesta temàtica que moltes vegades ens passa per alt i que veiem molt important a tractar i parlar-ne.
Molt contents vam marxar cap a l’escola i amb ganes de mirar el llibre. Així que aquella mateixa tarda el vam voler llegir!
Les nenes poden tenir més força que un nen, el meu pare cuina, a un altre país hi ha nens que porten faldilles (és la seva vestimenta típica), el meu pare pinta ungles, el color lila significa la lluita de les noies, els papes també poden netejar...
Quin reguitzell de pensaments i sentiments que ens varen sortir a través d’aquest llibre, quants dubtes i quantes qüestions, quantes iniciatives per canviar el món i quantes injustícies en ocasions passen per davant els nostres ulls.
A més, dir-vos que des de l’àrea artística i des de l’aula temàtica d’art també estem treballant una gran pionera del feminisme: Frida Kahlo. Qui no la conegui o no n’hagi sentit a parlar, us convidem a donar una ullada a la seva obra artística.
Ens va agradar tant aquell granet de sorra que aquest llibre ha viatjat per gran part de la nostra escola. Tant els més grans com els més petits el varen llegir i junts vam teixir un bonic àlbum replè de dibuixos, escrits i somnis del que volem que sigui el nostre món. Un món ple d’igualtat d’oportunitats, un món no de color de rosa si no, on nens i nenes siguem i puguem ser ja qui som.
Aprofitant aquest escrit, volem agrair i donar tot el suport al cicle d’animació sociocultural de l’institut Vallvera de Salt per brindar-nos aquesta bonica i gran oportunitat. I, sobretot, que els hagi agradat molt el nostre àlbum!
 “Les úniques dones que valen realment la pena, són aquelles que si volen la lluna, la baixen elles mateixes”. Frida Kahlo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada